2017. december 22., péntek

Karácsonyi készülődés

...mert azért van az is! (még ha visszafogottan is!) Nem tudok kibújni a bőrömből....max. egy kicsit !
Kb. ezek készültek idén. (Nem időrendben, hanem ahogy ez a waczak berakta a képeket...nincs türelmem rendezgetni őket, így elsőre feltöltöm a képeket, aztán hozzá írom a szöveget. )

Idén "beszippantottak" a sílécek (is). :-) Annyi helyen láttam....általában horror árakon. Nem is értettem.... Saslik pálcika, spatula némi festék + pici csicsa.... mi kerül ebbe 990-1990 forintba????? Jóóó tudooom...ki kellett találni...meg kell barkácsolni....  de akkor is!!!
Marad a házi barkács megoldás....
2 méretben készült, igazán visszafogottan (magamhoz képest meg pláne!), nem ipari mennyiségben.  Össz-vissz 3-3 garnitúra lett. Tetszik a végeredmény.

Az emeleten van ügyebár ajtó, amit lemázoltam táblafestékkel (már nem ezzel és nem így csinálnám...). Na, ez is kapott egy kis "dekort". Idén, talán ez volt az első ami elkészült. 

Nagyon komoly, összetett, bonyolult, naaaagyooon kreatív díszek: a "hógolyók"! 
Hungarocell gömb, különböző méretekben, némi hópaszta+csillámpor...a 2. körben meg eszembe jutott a transzfer is, hogy legyen benne egy kicsi plussz. Ebből picit több készült, ajándék lett kollégáknak, családnak. Ágnes lámásakat kapott, mi Westieseket....vajon miért? ;-) Készültek sima mezei karácsonyi mintásak is (ezek lettek az ajándékok, különböző színű masnikkal).

Aztáááán.... idén elkezdtem díszekre vadászni. Ilyen szépségeket találtam. Meseszépek! :-D Jó...igazából csak a formákra figyeltem. (biztos lehetett volna szebbeket, jobbakat, érdekesebb formájúakat is vadászni, de mivel eléggé ember- és tömegiszonyom van, ezért szinte sehova nem járunk vásárolni, csak minimálisan és azt is célirányosan, rohanvást. Mire eljutottam a Tescoba, már semmi nem volt. :-( )
 A szép formájúak kemény 100 forintos áron volt a piacon. A gömbök pedig Pepcos garnitúra.
Egy ideje terveztem már kipróbálni a vasport.... most végre lett min. :-) Ez is egy kedvenc technika lett (egyszerű, gyors, mutatós, mi kell még???)

Itt meg egybe, az idei díszek...elképzeltem egy karácsonyfát...hááát, majd meglátjuk.... "fejben" jól néz ki! Kicsit kopottas, régies, rozsdás... mégis csillogó, pooompás karácsonyunk lesz! Reményeim szerint... :-D

D.