2017. november 19., vasárnap

Csak ülök és...

...kötök.
Délelőtt kicsit fát hordtunk, kertet rendeztük.
Délután meg filmet néztünk.
...és mivel tegnap Mariannal beszéltünk a kötésről-horgolásról, gondoltam ne csak nézzek ki a fejemből, hanem csináljak már valami hasznosat is!
Amíg a Zember elindította a mozit, előkaptam az első kezembe akadó fonalat (szó szerint,mert ez volt a doboz tetején) és jóleszez felkiáltással a tűt is kb. így választottam majd egy mintát a kupiszobai papír halomból (szintén azért mert ez akadt a kezembe).
...és már kötöttem is, indult a mozi. :-)

Aha....Dorottyásan.... nem is kell mondanom.

A minta:
Elsőre csak 2 oldalt sikerült a mintából előásni. Sebaj! Elvégre a kezdő minta, a test és a kiegészítő megvan csak a befejező etap hiányzik. Legrosszabb esetben hétfőn rákeresek a mintára és kinyomtatom a hiányzó etapot.
Vlad, jelentsen ez bármit és nézzen ki majd bárhogy. :-)
Ugyanis csak az 2. és 3. oldalt találtam meg. A kendő képe meg ált. az első oldalon van, szóval ez egy meglepetés kendő lesz. Jóóó, hazudok kicsit, mert láttam már kötésminta leírást párat, szóval nagyjából van elképzelésem milyen lesz a kendő "teste". Ha megtalálom akkor a záró mintáról is lesz elképzelésem. :-)

A fonal:
Mivel a film alatt a 3/4-e el is készült a mintának  így már tökéletesen látszik, hogy bármilyen gyorsan is kötök, a fonal természetesen kevés lesz.
Holnap fonalvadászat indul. Első körben megtekintem a két méteráru boltban, ha egyikben sincs, rendelhetek neten.
Alize angora gold pullu halványszürke (flitteres, hogy csillogjon).

A tű:
Asszem 4-est sikerült kimarkolni a dobozból. Hát....lehetett volna 5-ös is. No para! Elvégre tél jön, jó lesz a kicsit vastagabb megoldás is. :-)

HA lenne mintám, HA lenne fonalam, akkor ez megint egy egydélutános kendő lehetett volna....így viszont kicsit tovább fog tartani. Szerintem ennél Dorottyásabban ha akartam volna se tudtam volna.

Ápdéjt:
2017.12.03.
Karácsonyi ajándék lesz kolléganőnek. Szerencsére kaptam hozzá fonalat az itteni méterárusnál és második nekifutásra be is fejeztem. A fotó meg megint olyan, amilyen. Kellene egy fotómasinéria..vagy egy normális telefon....

...aludni meg, természetesen csak a blokkolódó kendőn lehet...hol máshol? :-D