2015. június 1., hétfő

Piknik- Nyár-Pihenés: az új projekt

Az úúúgy vooolt...
....hogy hímzésből kifolyólagossággal mostanában elégé inaktív vagyok. Nagyjából szinte semmire vagyok képes segítség nélkül. Jóóóóó! Ez persze "enyhe" túlzás azért.... egy csomó dolgot tudok profi módra csinálni! Mit? Pl: aludni, pihengélni, pinterestezni, vasalni, bóklászni a kertben, olvasni, blogot és e-maileket írni, nézelődni a neten, Dömével sétálni. Na, ügye?! Mondom én! Csomó mindent tudok csinálni! Jóóóó...mondjuk egy csomó mindent meg nem. De mindegy is! Nem erről akartam eszmét futtatni!
Szóval elég béna vagyok. Estére meg még fáradt is. ...ez a vacsora szempontjából (és általában az étel készítés szempontjaiból) nézve nem túl jó kombináció. Lefordítom: nem tudok főzni. Sem.
Tegnap (vasárnap) a Zember csinált vacsorát. Isteni párizsis és/vagy sonkás vajas kenyeret sajttal, paradicsommal+ bodza szörppel. De ez még semmi!
PIKNIKEZTÜNK! :-)
A hálószobában, az ágyon, este 9-kor. :-) ...és nagyon jóságos volt! Pedig semmi extra. Ültünk törökülésben az ágyon, ettük a párizsis kenyeret, vigyorogtunk... ennyi.
Kb. ennyi kell a jósághoz. ...csak az ember hajlamos nem észrevenni a pillanatnyi  boldogságot? jóságot. Valahogy mindenki nagy dolgokra vár...aztán az apró dolgok már fel sem tűnnek.
Erről jutott eszembe:
Itt a nyár! Jön a nyaralás! Tengerpart. Napfény. Koktél. Homok. Hullámok. Pálmafák. Lehetőleg minimum Olasz vagy Horvát tengerpart legyen!
Na, ez idén nem lesz!  :-)
Lesz helyette felújítás, falazás, sitt hegyek. Ja, azok már most is vannak! :-) Így aztán itthon nyaralunk! Illetve ezt eddig is tudtam, hogy nem nyaralunk a klasszikus értelemben. ...de a pikniktől megvigyorgósodva arra jutottam, hogy majd 1-1 napot, hétvégét átmegyünk turistába. Kanapé szörfölünk a saját házunkban. Kitalálok programokat. Mindenfélét. Tollasozás, bográcsozás, sütögetés, mozizás online, társasjáték party... vagy hirtelen felindulásból bemegyünk este a nagyvárosba/fővárosba sétálni....vagy Szentendrére.... vagy bárhova.... T-Ú-R-I-S-T-Á-S-A-N... mindegy mi lesz...és majd közben úgy csinálunk mintha nem itthon lennénk. Nem takarítunk, nem aggódunk, nem idegeskedünk a felújítás miatt...csak lógatjuk a láááábainkat és nyaralunk, rácsodálkozunk az amúgy minden nap minket körülvevő világra. :-) Szerintem jó lesz. :-)
Majd jól megblogolom a fantasztikus nyaralásaink történetét. :-)
Az új nyári projekt, amit kis odafigyeléssel a hátralévő életemre is kiterjesztenék:
élményeket gyűjtögetni és észrevenni a pillanatok örömét... mellesleg nyaralni/ pihenni
Nem baj, hogy nem lesz 2 hét külföldi nyaralás (mondjuk belföldi sem!). Az apró dolgok is jobbak lesznek a semminél.
Remélem. 


D.