2014. december 28., vasárnap

Otthon (most mondom, hosszú lesz! )

Az ajtó, amin belépünk. :-) 


És igen! Az AJTÓ-hoz tartozik egy ház is. Hosszú válogatás, várakozás után. EZ is megérne egy külön bejegyzést. Valahogy nekünk semmi nem megy gyorsan... mindennel kivárunk. (Dora! Hogy én , hogy irigyellek mindig! ;-) ) Válással, összeköltözéssel, ház vásárlással. Valahogy nálunk sok víz lefolyik a hátunkon idő telik el mire megérik a helyzet a változásra. A ház vásárlás alig 2 évig tartott. A válást már 15 éve meg kellett volna lépni. Az összeköltözést se kapkodjuk el. ...a 25. évfordulónkon lehet össze is házasodunk.... (bár gyanítom ez csak szerintem van így, mármint az esküvőzés... okos ember 2x nem követi el ugyan azt a hibát! Te, meg nyugodtan megírhatod a kontrát erre! Úgyis másik oldalán vagy az éremnek ebben a témában! ;-) biztos kíváncsiak vagyunk a véleményedre! ;-) ...és igen! Nyugodtan vegyél még gyűrűket! A karácsonyit is nagyon szeretem! )

A képeket (természetesen) nem sikerül normális sorrendbe tenni. Így töltötte fel. :-/ Kicsit rendezgettem... de 1xűen nincs hozzá türelmem.
Emeleti félszoba. Kék. Itt már elkezdtük a "kicsomagolást". Leszedtük a díszcsíkot ami valami autós-motoros volt.
 Rózsaszín félszoba.
 A két szoba kicsit elcseszett bejárata. Egyenlőre itt nem bontunk. :-) Gábor megnyugvására....
 Konyha

 Fürdőszoba. (van még egy külön nyíló wc is, de arról nem találtam a képet)

 Hálószoba a beépített szekrényes beugróval.


 Lejárat a tetőtérből.
 Előszoba a lépcsőről nézve.
 Előszoba az ajtóból nézve.
 Alsó szint.
 Ez lesz egyszer a nappali... csak még némileg szétverjük az alsó szintet előtte.


 Ez lesz a dolgozó-könyvtár-vendégszoba.

 Lenti fürdő.


 Étkező és konyha. Szintén szétverés és "kicsomagolás" előtt... ez a szín...
 Konyha. Ez is szétverjük! :-)  Így, képen tök jó! ...de élőben?!?! Basszus... :-/

 Ez meg itt az emeleti előtér. Látható benne az összes bútorunk!
 Az én birodalmam lesz a nagy ablakos. :-)



 Az ominózus bográcsozós hely. Amit Gábor csak a 4. bejárásnál vett észre és hívott fel telefonon örömködve, hogy:
-...és tudod mink van??? S-Z-A-L-O-N-N-A-S-Ü-T-Ő-N-K! A kertben!
-Neeem mondod!?!
-Dedede!
-...és ezt most vetted észre?? Negyedszer vagy a házat megnézni... :-)
-Aha! 

A képeken tök jól néz ki a ház... ezeket elnézve értem, miért szerettünk bele. 
Aztán december 6-án nem értettem. 
Körbejártuk, átvettük a kulcsokat... és tömény ellenszenvet éreztünk mindketten a ház iránt. Qrva rossz érzés volt. Idegen. Írtóztató. Nehéz megfogalmazni. Egyszerűen nem értettem, hogy mit láttunk meg ebben a házban. :-( A hirdetés képein és ezeken a képeken is tök jó! "Élőben" meg nem ilyen.
Javasoltam, hogy első nekifutásra csak az emeletet használjuk... Gábor igen furcsán nézett rám, de rám hagyta. Gondolom 1xűbb volt: "Peerszeee, Szívem! Majd elmúlik a hülyeséged! "-kb. ez villogott a homlokán az értetlenségen kívül. Ja... ekkor még nem említettem, hogy sajnos az alsó szintnek vesznie kell, mert felfordul a gyomrom tőle... nem lehet egy szegény, gyenge férfira mindent 1x-re rázúdítani. ;-)
Aztán 6-án, 7-én sokat vibereztünk, beszélgettünk a házról. Így már megértette, hogy miért az emelet. A legnyomósabb érv: itt csak festeni kell, mert nagy vonalakban rendben van az egész... persze nem. De mindegy! Apró hibák... 
A legjobb az egészben az volt, hogy az alsó szint szétverésében teljesen egyet értettünk. Pedig ettől a témától eléggé féltem. Féltem, hogy tiltakozni fog, hogy jó az így, meg nincs rá pénz (tényleg nincs még) ...szerencsére ő sem tudott megbarátkozni az étkezővel, konyhával. A színe a legkevesebb...az csak festék kérdése lenne... de erre kevés a festék. Vesznie kell egy darabka falnak, egy ablaknak (amiből ajtó lesz) és a burkolatoknak is. Ja, meg a konyhabútornak is! Szerencsére, mert így komolyan mondom érfelvágós hangulatú volt. Nem is értem, hogy a képeken miért nem látszik!? Annyira nem tudtuk elviselni, hogy elkezdtük "kicsomagolni" az étkezőt. Leszedtük a fűrészporos tapétát. Azt kell, hogy mondjam, máris barátságosabb, jobb érzés és csak megerősített abban, hogy jó döntés volt az emelettel kezdeni az alsó szintet meg majd csak jövő tavasszal elkezdeni átalakítani. Pedig úgy terveztük, hogy nem kell a házon nagyobb átalakítást végezni. :-( Jóval több pénzt adtunk ezért a házért, mint amit terveztünk ház vásárlásra költeni. :-( Mindegy! Kell az a bontás, burkolás ahhoz, hogy igazán jól érezzük majd magunkat ott is. Ez mind a kettőnk szerint fontos. Szerencsére. 

A képekhez képest annyi változás van, hogy az emeleti szobák szinte ki vannak festve. Hátra van még a konyha, wc, fürdő és az előtér rész festése. A festést nagyrészt Gábor végzi. ...aztán jöhet a takarítás. A berendezésre nincs gond! A kanapéra csak fel kell húzni a tiszta huzatot, más bútorunk meg úgysem lesz még egy darabig. :-) 
Kértünk árajánlatot festőtől, de arra jutottunk, hogy nincs közel 100 ezer forintunk az emelet és a lépcsőház festésének munkadíjára. :-( A lépcsőház/előtér marad ahogy van. Majd az alsó résszel együtt lesz kifestve. Oda úgyis muszáj lesz festőt hívni, mert gipszkartonozni kell a plafont + a falak is megérnek egy misét. Majd kérünk több mesterembertől árajánlatot. 
De ez még nagyon odébb van. 
A festés után hozom majd az aktuális képeket. 
("Sajnos" megbeszéltük, hogy dokumentáljuk a ház alakulását. :-) Hol másutt, ha nem itt? ...majd max. csak tovább görgettek rajta! ;-)  )

D.