2016. február 13., szombat

Almás bigyó


Hozzávalók:
3-4 darab alma, meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 tojás
3 e.k. cukor
12,5 dkg liszt (kb. 6 púpos e.k.) 
3 dl tej
vörös áfonya (az eredeti receptben nincs, de nem ront rajta! :-) )
pici vaj
fahéj, őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A sütőt 185 c° állítjuk, hagyjuk melegedni. 
Vékonyan kivajazunk egy pite formát, beleterítjük a vékony almaszeleteket, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, rászórjuk a vörös áfonyát, összekeverjük. 
A tojásfehérjéből lágy habot verünk. 
A tojás sárgáját és a cukrot habosra keverjük, hozzá adjuk a tejet és a lisztet, simára keverjük, végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérje habot is. Sűrű, palacsinta tészta szerűnek kell lenni. Ráöntjük az almára, a formát óvatosan rázogatjuk, hogy a tészta egyenletesen elterüljön és az almaszeletek közé is befolyhasson.
Kb. 15 percig sütjük.
A tetejére, még forrón, fahéjas cukrot szórunk,  Tejszínhabbal, esetleg lekvárral tálaljuk. :-) 
Nagyon gyors, illatos, finom süti.