2015. december 18., péntek

Bővül a család...

Na, az van, hogy most én fogok mesélni!
Anyukám, idézem: karácsonyihangulatosítjakoszmentesítiaházaésmégsütniiskell! Gyakorlatilag rohangál össze vissza waczkokal amik nem ehetők. :-( Naaa, mindegy! Lényeg, nem itt laptopol!
Azt akartam megírni, hogy bővült a család!
Anyukám mondogatta már egy ideje... de azt hittem csak fenyeget, vagy jobb esetben viccel.
Hát, nem! Nem viccelt!
...a fenyegetést még meggondolom.
December 13-a óta négyen vagyunk. ...mondtam én, hogy szerencsétlen nap a 13-a! ...még ha nem is péntekre, hanem vasárnapra esett!

Eddig én voltam anyukám pici fia! Van az a nagy is ugyan, de az mindegy, nem lakik itt!
Erre itt hagyják ezt a szépasszonyos Pötyikét! Már csak a gyöngysor hiányzik a néni ráncos nyakáról!
...hát kikérem magamnak!
Jóóóóó!
Azért aranyos.
Szépet mégse mondhatok, na!
Olyan kis esetlenke, a csontos testével, hosszú körmeivel meg a hatalmas gülüke szemeivel. Azt mondjuk nem nagyon értem, hogy mitől lógnak ki a csontjai...többet bír enni mint én! Ha anya itt lenne már mondaná is, hogy az aztán nem nagy teljesítmény, mert én meg nem eszek! Pedig de! A töpit szeretem. Meg a csokit is! ...meg szinte mindent ami rendes étel! Jóóó, hát a  BARF-os, meg az amúgy kutyákba való ételeket tényleg nem szeretem... de azért nekem legalább nem lógnak ki a csigolyák a hátamból! Pötyikének, akit lassan átkereszteltek Mancikának, kilógnak! Értitek ti ezt? ...a zabanéni! Állítólag beteg. Gyógyszert is kap reggel-este, de ez még azt is megeszi! Valami a mirigyével van ami pajzsos...vagy mi. Én nem láttam pajzsot... azt nem hozott, amikor ide költözött. Pedig hozott egy csomó cuccot! Ennyi mindenem nekem  sincs, pedig én itt lakok! Még külön táskája is van, amivel mehet sétálni! ...pedig megnéztem! Van lába! Minek a táska? Meg ruhatára is van. Komplett.
Mancinéni érkezésének örömére elmentünk sétálni vasárnap. :-) Csóri néni! Ez azt hitte, hogy én annyit sétálok, hogy pisilek és végeztünk! :-) Hát ezt is meg kell szoknia! Nálunk a séta szent! ...és legalább egy óra! :-) Az első sétánk:
Kabátban! Virágocskával! Mondom, hogy igazi szépasszony a néni! Sztresszköves (apukám így mondja!) nyakörve van, meg rózsaszín virágos, meg csillogós. (minek 3 nyakörv???) ...és pulcsijai is vannak!!! Több is! Fázós a Manci. ...ami érthető, mert nincs szőre nagyon. Kicsit se, mondjuk! Itthon is a takarója alatt lakik folyton. Rózsaszín takarója meg szívecskés ágya is van! Anyukám nagyon örül ám, hogy a Pötyikenénike ilyen csajos! ...úgysem volt semmi ilyen szín a háznál... akkor viszont lehet mégse őszinte anya öröme. :-D De ha nekem el kell viselni Mancikanénit, akkor anya meg viselje el a rózsaszín cuccokat! Hi-hi-hi...asszem én jobban bírom Pötyit, mint anya a rózsaszínt! :-) 
Jól hallgattam már hetek óta, hogy a nénike ide fog költözni (csak nem hittem el), meg, hogy nehéz sorsa volt, meg szeretni kell, meg türelmesnek lenni vele... hát nekem magyaráztak? Én egy tündérjógyerekvagyok! Szerintem apukámat meg anyukámat jobban megviselte a család bővülése mint engem! :-) 

Pőtyikenénike járt már nálunk a költözés előtt is, de akkor mindig haza ment. Most meg nem megy (állítólag) többet sehova, mert itt lakik. 
Pötyit, amúgy a Réka mentette meg valami helyről ami men. Róza is lakott olyanon, mesélte, hogy az nem jó hely! Pötyikének meghalt a nénije, aki a gazdája volt. Azért került be arra a helyre. Réka meg megsajnálta és örökbe vette. Most meg megint elment dolgozni távolra és nem is nagyon jön haza. A Réka, nem a Pötyi. A nénit meg megkapta anyukám...meg én. 
Így bővül a család. 

Döme
továbbra is anyukám/apukám
kicsi fia!